петак, 17. март 2017.

Haljine prema obliku tela

Ne znam za vas,drage moje dame,ali ja svoj zivot ne bih mogla zamisliti bez haljina.Zapravo,haljine su,pored sminke i razlicitih frizura i jos nekih drugih sitnica,razlog zbog cega nikada ne bih htela da budem muskarac.
Naravno,ja imam tu malu srecu da odgovaraju obliku mog tela,bilo kog da su modela,osim mozda onih sirokih maxi haljina.Ali,one mi se ionako ne dopadaju bas narocito,pa to i nije neki problem.
Medjutim svesna sam,da postoje i devojke koje najradije oblace farmerice i koje,kada bi pozelele ne znaju kako da izaberu haljinu koja ce im stojati savrseno.
Bas kao i druga odeca,ili sminka,i haljina takodje treba prekriti vase nedostatke,a istaci prednosti.

Ukoliko imate jake bokove i bedra,birajte haljine koje lagano padaju preko donjeg dela tela.Za gornji deo birajte nesto dublje V izreze.

Ukoliko imate veci stomak,a inace su vam ostali delovi mrsavi,birajte haljine A kroja koje su do kolena.Birajte kratke paf rukave.Haljine bi trebalo da budu nekih veselih dezena,a u predelu stomaka tamnog materijala.Uvek se mozete posluziti jednim trikom i da na haljinu stavite deblji pojas ili kais.

Ako vam je nedostatak to sto nemate struk,na haljinu ravnog kroja,koja je do kolena,stavite tanak kais.Kais stavite malo iznad struka.

Velike grudi najbolje cete prekriti haljinama koje se vezuju oko vrata i lagano padaju niz vase telo.Dok cete male grudi opticki povecate,ako izaberete haljine koje u tom delu imaju neke dodatke,kao sto su volani ili razliciti ukrasi.

KRUSKA GRADJA
  (siri kukovi i krupnije butine,uza ramena i manje grudi)
Naglasite svoj gornji deo tela.Mozete birati tanke bratele,ili V izreze.Donji deo tela bi trebalo biti A kroja.

OBLIK PESCANOG SATA
  (grudi i bokovi istih velicina)
Izbegavajte haljine sa previse ukrasa.Haljine sa spustenim,ili camac ramenima su savrseni izbor.


ATLETSKA GRADJA
 (ne naglasene obline)
Haljinama bi trebalo naglasiti obline i svoju zenstvenost,pa samim tim birajte vesele boje i haljine sa ukrasima.Takodje se mozete opredeliti za strukirane haljine.

NISKA I SITNIJA GRADJA
Birajte jednostavne i lagane materijale.Takodje mozete nositi haljine svetlijih,ali i tamnijih boja.jedino na sta morate paziti to su teske,dugacke haljine,kako vas ne bi progutale.

NISKA I PUNIJA GRADJA
Strukirane i haljine na preklop su savrsene za vas.Takodje nesto cvrsci materijali bi mogli idealno da vam pristaju i ucine vas vitkijima.

VISOKA I VITKA GRADJA
Vama odlicno pristaju dugacke haljine koje lagano padaju..Birajte lagane materijale i haljine sa ukrasima u predelu struka.


7 коментара:

  1. Super post, jako orginalan. Dopada mi se način na koji si ovo napisala. <3

    everydayema.blogspot.ba

    ОдговориИзбриши
  2. Super post draga! Nikada zapravo nisam razmišljala o haljinama prema obliku tijela, i zapravo sada sam puno toga saznala o tome <3
    Ako imaš vremena pročitaj moj novi post -> This Is My Life

    ОдговориИзбриши
  3. Аутор је уклонио коментар.

    ОдговориИзбриши

Manipulatori-ucenjivači.Kako da ih pobedite?

Nažalost manipulatora ili ucenjivača uvek je bilo u svim sferama života.Nekada smo ih svesni, odnosno ucenjivač nas svesno ucenjuje nečim d...