субота, 26. јануар 2019.

Kako da organizujete proslavu za 8 mart, dan žena

Bilo da ste vlasnik ili direktor neke firme, ili samo otac, sin, brat ili prijatelj, ili ste možda upravo vi žena veoma je značajno i lepo da organizujete neku manju proslavu ( žurku) u čast svih žena.
Ali pre nego što uošte počnem pisati o samoj organizaciji volela bih da vam ispričam nešto o samom danu:

Pre svega 8 mart, ili međunarodni dan žena slavi se kao dan za ekonomsku, političku i socijalnu ravnopravnost žena sa muškarcima.-Dragi muškarci, to znači da smo ravnopravni sa vama, ne i da smo postali vi.Morala sam to da napomenem, jer pouzdano znam da neki mešaju ta dva pojma.-Međutim iako se godinama svuda u svetu obeležava 8 mart kao dan žena prvi veći nacionalni dan žena bio je 28 februara 1909 godine.u SAD.Međutim zahvaljujući možda mitinzima koji su se održavali baš na ovaj dan-prvi 8 marta 1857 kada su radnice tekstila zahtevale poboljšanje svojih socijalističkih prava i izborile se za biračka prava, povećanje plate i skraćenje radnog dana. I drugi miting koji se dogodio 8 marta 1908, zbog eksploatacije dečjeg rada.I posle dve godine Klara Cetkin se izborila da se jedan dan obeležava kao dan kada žene mogu da izraze svoje brige, nade i potrebe.Ubrzo i ostatak sveta je prihvatio predlog i počeo obeležavati dan žena. Konačno 1914 godine odlučeno je da to bude 8 mart.

Dakle iz ovog kratkog pojašnjenja možete shvatiti koliko je ovo važan dan, i iako ga mnogi mešaju sa danom majki i daruju samo udate žene sa decom, ovo je zapravo praznih svih žena, a mali znak pažnje može učiniti da se one osećaju prilično vredno.

POKLONI:
Razmislite o tome koliko poznajete dame koje želite darovati, šta one vole, šta ih inspiriše.Ali ukoliko ste poslodavac ili neko ko daruje više dama odjednom trudite se da se vrednost poklona ne razlikuje.I šta god da rekle žene jednostavno vole cveće i obradovaće ih čak i jedan cvet, jer će to značiti da vam je stalo do njih.

MESTO i MUZIKA:
Za taj dan, kada su žene u većini, birajte mesta sa opuštajućom atmosferom, naravno u zavisnosti od same grupe razmišljajte da li će to biti tiho mesto, restoran u kom će te ručati ili večerati uz zvuke nežnih balada ili neko mesto, noćni klub, recimo gde će te igrati do zore.To zavisi od samog društva,odnosno od toga kakve su vaše prijateljice.

HRANA i PIĆE:
Bez obzira na to koje mesto izaberete, hrana i piće su nešto što morate ponuditi.Pustite dame da same odaberu, ne pritiskajte ih vašim izborom, jer one ne mogu ni pojesti, a ni popiti ono što i vi.

FOTOGRAF:
Dobro je da sada svi imamo pametne telefone i da mnoge divne trenutke možemo ubeležiti njim, ali ako želite stvarnu uspomenu angažujte fotografa koji će snimiti zajedničke fotografije.

...i za sam kraj POZITIVNOST:
Da,oružajte se ogromnom dozom pozitivnošću i osmehom, budite veseli i prijatni i dan će biti savršen.
 
Ali ako želite da usrećite vaše dame, a niste baš osoba za to, ili jednostavno želite i vreme za sebe, možete nas kontaktirati na email smilosevic18@yahoo.com

A do tad,želim vam sve najlepše...

7 коментара:

Manipulatori-ucenjivači.Kako da ih pobedite?

Nažalost manipulatora ili ucenjivača uvek je bilo u svim sferama života.Nekada smo ih svesni, odnosno ucenjivač nas svesno ucenjuje nečim d...