недеља, 1. децембар 2019.

Pobeda,jedina opcija

   Da, to je to, sa osmehom ugledati svoj lik u ogledalu i možda pustiti koju suzu, ali te suze treba da budu od neke tuge, sete.. ne zbog kajanja, ne zbog ogorčenosti.
Pobediti, pobediti samu sebe i dalje nizati pobede. Pomerati granice svoje izdržljivosti i najvažnije od svega učiti. Učiti od same sebe, od svog života, od svakog proživljenog momenta. Učiti i od drugih ljudi, da ponekad budemo kao oni, a ponekad da budemo njihova sušta suprotnost.
I upravo to je suština života, pobediti svoju bitku, živeti po svojoj volji, ne onako kako stereotipi diktiraju.

Nemamo svi iste ambicije i to je sasvim u redu.
Neka će po svaku cenu juriti za udajom, gledati u taj nevidljivi sat, sa očajanjem slušaće one starije kako joj poput tog istog sata kucaju u mozak. Ona,želeće porodicu, muža i decu.. dvoje, troje... nije bitno koliko, samo da ih ima. Za nju to će biti najveća radost, njena suština.

Neka druga ićiće ka nekim drugim ciljevima. Nju neće zanimati da ima tamo nekog muža. Pobogu, odlazak na igralište nije za nju, kako ona može gaziti po travi sa tim novim "Lubutenovim" cipelama. Za nju ganjanje karijere važnije je od vezivanja za tamo nekog lika. Karijeru "poznaje" za karijeru se borila toliko dugo. Tog nekog jos uvek nije upoznala, ne može voleti nekog kog ne poznaje, pa zašto bi uopšte i htela da ga upozna. Zadovoljna je sobom i svojim životom i srećna, vecini ta njena sreća je neprihvatljiva, ali ona je srećna.

Neka treća želeće da ima sve to. Biće obazrivija od one prve, nikada se ne bi zaletela za nekog po svaku cenu .Ona ne trpi svakakve budalaštine, pažljivo bira. Ali neće biti ni gramziva kao druga. Imaće svoju platu, svoj posao, ali "Pradina"  tašna neće biti njen priritet.

Znate šta, sve je to  savršeno.Svačiji život, svačiji san savršen je za sebe. Možda nekome to neće biti po ukusu, po meri, ali bitno je da osoba pobedi samu sebe. Bitno je boriti se za svoj cilj, bez obzira koliko nekome taj cilj bio mali ili nerazuman.Taj cilj je savršen jer je vaš.

Нема коментара:

Постави коментар

Manipulatori-ucenjivači.Kako da ih pobedite?

Nažalost manipulatora ili ucenjivača uvek je bilo u svim sferama života.Nekada smo ih svesni, odnosno ucenjivač nas svesno ucenjuje nečim d...