уторак, 14. март 2017.

Dvolicna moda

Ne znam da li ste vi to primetili,ali ja svakako jesam.Naime,cesto sam imala priliku susretati ljude koji za sebe govore da ih moda i sminka ni malo ne zanimaju.
Ok,to je njihov stav,ali problem je sto uglavnom bas ti isti ljudi,komentarisu odecu,obucu ili sminku drugih osoba.

"Vazno je ono unutra!",odgovaraju uvredljivim glasom na dobronamerne sugestije svojih poznanika.
I znate sta,u pravu su,to je zaista vazno.Vazno je biti dobra,vredna,odana osoba.Vazno je biti nacitan i obrazovan,poznavati bonton.
Ali,zbog cega,bas oni,koji tvrdoglavo odbijaju drugu stranu vaznosti toliko pridaju znacaja tome kako se neko obukao,nasminkao,da li je debeo ili mozda mrsav!?
O cemu se zapravo radi,kod tih ljudi sa dvolicnom modom?
Da li oni zaista misle to sto govore?
Ja,mislim da je to samo njihov odbrabreni mehanizam.Mozda misle da nemaju novca za to.Mozda zele da budu drugciji po svaku cenu.Mozda,jednostavno ne znaju kako.A nisu ni svesni da za sve nihove nesuglasice postoji i resenje.

Ne morate da imate puno novca da bi ste se oblacili sa ukusom.
Mozete i moderni biti drugciji.
Ne znate,pitajte.
...
I jos jedna stvar,zbog cega je spoljasna lepota podjednako vazna unutrasnjoj (mislim na pristojnu odecu i negovanu,cistu osobu).
U pozoriste ne mozete otici u staroj trenerci,isto tako ne mozete otici u izlizanim i pocepanim farmericama na posao ili na neku proslavu.

Recimo ovako.volite pse ili macke,zar ne!?
Pa zamislite da ih vidite prvi put u zivotu,ali da izgledaju poput zmija,buba svaba,pacova.Da li bi ste se usudili da im pridjete?Zasto ne?Pa oni i dalje imaju karakteristiku pasa i macaka,umiljati su,verni,razigrani.
Vidite,obe stvari su podjednako vazne.Kao sto je vazno ponasanje neke osobe,isto tako je i vazno da ta osoba neguje sebe,da se oblaci pristojno...

Нема коментара:

Постави коментар

Manipulatori-ucenjivači.Kako da ih pobedite?

Nažalost manipulatora ili ucenjivača uvek je bilo u svim sferama života.Nekada smo ih svesni, odnosno ucenjivač nas svesno ucenjuje nečim d...