петак, 3. фебруар 2017.

Sta raditi kada plan ne uspe

Svima nama se desavalo da nam planovi propadnu,da jednostavno koliko god se trudili ne ostvarimo svoje ciljeve.I to je sasvim normalno,sastavni deo zivota kroz koji moramo svi proci,lekcija koju moramo nauciti.Ali sta da radimo posle toga?

Da odustanemo?Ili da probamo na neki drugi nacin?Pa,ako odlucimo da odustanemo,onda je zapravo i dobro sto nam se prvobitni plan nije ostvario,jer to znaci da to i nismo zeleli bas onoliko koliko smo mislili.To vam je slicno kao i sa osecajem zaljubljenosti,svidja vam se neki momak/devojka,govorite svima da ga/je volite i patite kada niste sa tom osobom.Ali posle isto to osetite prema nekom drugom.Znaci,vi ste bili zaljubljeni.niste voleli,kada volite,onda je to trajno,bez obzira na sve.Tako je i sa planovima.
Dakle,ako zaista zelimo da uspemo u necemu,onda moramo pokusavati iznova i iznova sve dok nam stvarno ponestanu sve ideje i ne padnemo na nos.

Da bih lakse objasnila napisacu nekoliko primera.S obzirom da je ovo blog i primeri ce biti vezani upravo za blog.

Recimo ovako,otvorili ste nalog za blog,odlucili o cemu da pisete,lepo uredili dizajn i napisali prvi post.Srecni ste zbog toga,ali voleli bi ste da to neko i procita,trebaju vam pratioci,odnosno citalaci.odredjujete sopstveni cilj,100 citalaca za mesec dana.I sta onda radite,pretrazujete razne savete na tu temu i pazljivo radite skoro ili sve sto na tim savetima pise ili neko govori.Ali mesec je prosao i vi niste ostvarili taj cilj,cak sta,dosta vam fali.I naravno,razocarani ste,ali ne zelite da odustanete.
Zato sacekajte malo,napravite pauzu od par dana i razmislite sta jos mozete da uradite,jer uvek ima jos nesto i krenite od pocetka.
Za drugi primer uzecu sebe licno.Svako ko je procitao moj blog,zna da sam na pocetku godine pozelela da malo drugcije pristupim uredjenju sadrzaja,to jest postovima.Zelela sam da napravim svaku stranicu prema odredjenim temama,to sam i uradila,ali ubrzo sam shvatila da je rezultat drugaciji od onoga kako sam zapravo zamislila.Dakle,moji planovi su bili veoma pogresni i davali su lose rezultate.Razume se,vratila sam se na prvobitan nacin koji je bio delotvorniji,s tim sto sam neke nove planove ipak sacuvala i malo po malo ih realizujem.

Znaci,zakljucak je vrlo jednostavan,ne odustajte i budite uporni.

8 коментара:

  1. Super post!Pogledaj i uclani se u moj blog ako zelis!

    coolboy.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  2. Super post draga! Jako mi se sviđa tvoje mišljenje i potpuno se slažem <33
    Učlanila sam se u tvoj blog, pa ako imaš vremena učlani se i ti u moj -> This Is My Life

    ОдговориИзбриши
  3. Super post, i veoma lepo napisam, svaka čast! 👌👌

    https://aandymm.blogspot.rs

    ОдговориИзбриши
  4. Bravooo, tako treba <3 www.auraljubavi.blogspot.hr <3 ja bi rado pratila tvoje blog, al je na ćirilici i sad ne znam gdje trebam kliknuti da dobijem post na mail?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala puno:).Ne znam zasto ti je bilo na cirilci,meni je sve na latinici,ali promenila sam jezik.Sa desne strane imas opcije Follow by email,tu upises svoju adresu i kliknes submit,a takodje isto sa desne strane malo ispod videces gde pise sledbenici i tu kliknes na "prati".Ja tebe vec pratim :)

      Избриши

Manipulatori-ucenjivači.Kako da ih pobedite?

Nažalost manipulatora ili ucenjivača uvek je bilo u svim sferama života.Nekada smo ih svesni, odnosno ucenjivač nas svesno ucenjuje nečim d...