недеља, 27. новембар 2016.

Spas u zadnji cas

Cesto nam se desi da neke svoje sitne nedostatke primetimo u zadnjem casu kada nemamo vremena ili novca za posete kozmeticarima ili kupovinom skupih preparata.Naravno,sminka moze prekriti vecinu tih nedostataka,ali ponekad jednostavno nije dovoljna.
Redovna higijena je uvek na prvom mestu,ali pored nje postoje i neki mali trikovi koji nam mogu olaksati da nasa koza bude besprekorna.



1.HIDRIRAJTE SVOJU KOZU
            Suva koza je znak nedostatka vode u gornjem sloju koze.Svrab,zatezanje koze,stvaranje zadebljinja,ponekad i pucanje su simptomi ove pojave.Prvo stradaju dlanovi,ruke,ali i listovi,lica,pa cak i drugi delovi tela.Uz malo strpljenja kod kuce mozete sami napraviti kupke i maske za lice bas za ovaj problem,a opet isto tako mozete ih koristiti i ako vasa koza nije suva kako bi ste je dodatno osvezili i hidrirali.



KUPKE:
             Kupke su jednostavan nacin da nahranite svoju kozu i ucinite je svezom,sjajnom i mekanom.Pored toga,ovo je ideala nacin da se opustite posle napornog dana,bilo da ste taj dan proveli na poslu ili u skoli.Jedna od prednosti prirodnih kupki je upravo to sto odlicno pristaje svakakom uzrastu.
                 -Promesajte tri supene kasike biljnog ulja avokada,jednu kasiku meda i osam kapi ulja od lavande.Dodajte to u vodu,potopite se i uzivajte.
                 -U kadu sa vodom stavite nekoliko saka krupne morske soli,koja ima fenomenalno dejstvo na suvu kozu.
                  -Zagrejte litar I po mleka (3,2 %mlečne masti), pomešajte ga s kašikom meda i sipajte u kadu s toplom vodom. Nemojte ispirati kupku sapunom jer ćete tako sprati i zaštitni film koji mleko ostavlja na koži. Kad izađete iz vode, potapkajte se peškirom i namažite mlekom za telo.
                 -Umirujuća kupka od kamilice opušta napete nerve, a pomaže i u lečenju i prevenciji zapaljenja kože i sluzokože. Prelijte dve pune kašike kamilice sa 200 mm vrele vode, ostavite to da odstoji, procedite, pa naspite u kadu s topolom vodom.




ZA RUKE:
                -Ukoliko su vam ruke ispucale,napravite smesu od 20 ml jojobe,30 ml badema, 7 kapi i 6 kapi lavande.Nanesite na cistu kozu.




MASKE:
            -Izmesajte pola zrele banane sa jogurtom i kasicicom meda,dodajte nekoliko kapi bademovog ulja.Smesu nanesite na cisto lice,drzite oko 15-20 minuta,a zatim isperite mlakom vodom.
             -U blenderu umutiti 2 jagode, 1 bananu i pola avokada, i dodati 1 kašiku maslinovog ulja. Dobro promešati i naneti na lice i vrat. Ostaviti da deluje 15min, zatim isprati mlakom vodom.
             -Umutite žumance sa 1 kašičicom maslinovog ulja i 1 kašičicom meda. Dobro promešajte i nanesite na čisto lice. Neka deluje 15min, potom isperite lice toplijom, a zatim hladnijom vodom.



PILINZI:
           -Pomešati 4 kašike kukuruznog brašna sa 3 decilitra mleka i grejati na pari, uz stalno mešanje oko 30 minuta.Nakon toga ostaviti da se potpuno ohladi, a zatim procediti kroz gazu i gustiš pomešati sa kašikom kukuruznog ulja i 2-3 kapi etričnog ulja lavande, pa mešati dok se sve ne sjedini. Naneti na prethodno očišćeno lice, kao i na vrat i dekolte, u nešto debljem sloju, pa držati na koži lica dok se ne prosuši. Nakon toga potrebno je lice lagano masirati kružnim pokretima, te isprati mlakom vodom.
           -Pomešati jednu četvrtinu kockice svežeg kvasca sa malom kašičicom jogurta i kašičicom čaja od kamilice, pa lagano mešati dok se ne dobije kompaktna homogena pasta. Ukoliko je nedovoljno gusto, dodati još malčice kvasca, a u obrnutom slučaju, dodaje se još jogurta. Naneti na lice koje ste pretkodno očistili, kao i na dekolte i vrat, te ostaviti da se malo stegne, a zatim masirati blagim kružnim pokretima. Nakon toga isprati lice mlakom vodom. Kvasac je odličan za negu masne kože, a jogurt i kamilica će je dodatno umiriti i hidrirati.
          -Samleti u blenderu 25 grama badema i to pomešati sa malom kašičicom meda, pa dodati dve čajne kašičice orahovog ulja i jednu kašićicu soka od limuna. Mešati sve dok se ne dobije glatka homogena smesa, a zatim nanesite na vaše ruke i blago utrljavajte kružnim pokretima. Ostaviti da deluje dva do tri  minuta, a zatim isperite vaše lice mlakom vodom.




Kreme su takodje veoma bitne kada je u pitanju nega nase koze,a;i umesto da ih nanosite u velikim kolicinama mnogo bolje dejstvo pruzaju kada ih nanosite u manjim kolicinama kruznim pokretima..Proizvod treba utrljati u kozu,tako da ih ona upije.


Pored ciscenja i nege nase koze neophodno je unositi u nas organizam vitamine koji nisu dobri samo za nase zdravlje vec i za nas izgled.
                -Pilule od ribljeg ulja koje sadrze omega-3 umiruju suvu kozu.
                -Vitamin C podstice rast tkiva i jaca imunitet koze.
                 -Vitamin E ubrzava lecenje ostecene koze.

I na kraju,zavrsavajuci ovaj post zelim samo da vam kazem da redovnom negom,mozete vrlo brzo postignuti zeljene rezultate.

Нема коментара:

Постави коментар

Manipulatori-ucenjivači.Kako da ih pobedite?

Nažalost manipulatora ili ucenjivača uvek je bilo u svim sferama života.Nekada smo ih svesni, odnosno ucenjivač nas svesno ucenjuje nečim d...