петак, 3. август 2018.

Na odmor bez stresa

  Svi mi jedva čekamo leto, odmore i putovanja, međutim koliko god da se veselimo raznim avanturama, sve to ume i te kako da nas stresira.U daljem tekstu pročitaćete par saveta kako da umanjite taj stres i da se pripremite za maksimalno uživanje.

Planiranje:
Pre svega treba početi sa planiranjem odmora.Da li otici na more ili na planinu; ako smo izabrali more, na koju destinaciju.Koju agenciju izabrati, sa kim ići. To su pitanja koja postavljamo sebi na samom početku,a ako nismo sigurni koliko novca možemo izdvojiti za ovo uživanje stvaramo sebi još veći pritisak.
Dakle planirajte duže i ako volite da putujete odvajajte novac čim počnete da radite,odnosno čim se vratite sa odmora za narednu godinu.Tako ćete skupite dovoljno a da to i ne osetite. Raspitajte se kod ljudi za agencije,proverite i mišljenja na raznim domaćim sajtovima koji se bave turizmom, ne brzajte sa odlukom koju ćete agenciju izabrati, posetite što više agencija dok konačno ne izaberete onu pravu.Slično je i sa destinacijama,razmislite o prednostima i manama svake destinacije koja vas privlači.Koje su pogodnosti.Da li vam se uklapa u budzet.Budite iskeni prema sebi.Koji ste tip osobe, osoba koja voli žurke i izlaske, ili osoba koja voli mirno veče u krugu porodice.
Razmislite šta želite tamo da radite,opticionalno isplanirajte koliko novca želite tamo da potrošite.

Pakovanje:
Verujem da je pakovanje najstresnije kada je reč o putovanjima.Često se desi da ponesemo ili previše ili premalo stvari.Zato je najbolje napraviti spisak i prvo odvojiti najpotrebnije stvari,dakle veš i kupaći.A zatim isplanirati šta nam je potrebno od garderobe i voditi se brojem dana koliko ćemo biti na odmoru.Da bi se odeća bolje spakovala i da nebi zauzimala više mesta nego što je potrebno,najbolje bi bilo pre pakovanja oprati i ispeglati odeću.Ne nosite previše kozmetike,sipajte šampon,balzam,kupku i ostalu kozmetiku koju koristite u neke male bocice.Sada mozete u DM u i Liliju naci kozmetiku za putovanja.
U manju torbicu,koja će biti pored vas dok putujete spakujte par uložaka ili tampona,papirne i vlažne maramice, antibakterijiski gel za ruke i lekove za mučninu,dijareju,prehladu i bolove.Takodje ponesite i neku kremu za opekotine ili slične povrede.Obavezno ponesite flašu sa vodom i nešto što ćete grickati usput.Nikako ne nosite tešku i kvarljivu hranu.

I za sam kraj:
Konačno ste stigli,i možete se opustiti,sada su na redu provod i uživanje,ali pre nego što krenete u avanturu raspitajte se kod loalca koje su plaže najsigurnije, gde je najkvalitetnije jesti ili najsigurnije izlaziti.Proučite brošure.
I konačno uživajte i koristite život maksimalno.




2 коментара:

Manipulatori-ucenjivači.Kako da ih pobedite?

Nažalost manipulatora ili ucenjivača uvek je bilo u svim sferama života.Nekada smo ih svesni, odnosno ucenjivač nas svesno ucenjuje nečim d...