уторак, 4. април 2017.

Sta vas stil govori o vama!?

Kao sto sam vec pisala u jednim od mojih postova,stil predstavlja vas,odnosno ono sto ste vi.I mada stil nije samo odeca koju nosite,vec nesto mnogo sire,stil je recimo muzika koju slusate,filmovi koje volite da gledate,vas nacin razmisljanja.Ali danas se opredeljujem samo za modni stil,za odecu,sminku,frizuru.
I znam da ce neko od vas koji citaju ovaj post pomisliti,mozda cak i reci da odeca,sminka i frizura nisu vazni,da je vazno "ono unutra".I ja cu vam reci,sve je podjednako vazno,naravno ne mislim na fizicki izgled koji nam je priroda dala,ali cak iako nam smeta odredjeni deo na nasem telu,a sigurna sam da svima nama bar nesto smeta,pa makar bila i najmanja sitnica,dobrom odecom (dobrom,ne skupom),sminkom ili frizurom koja nam pristaje,to mozemo znatno promeniti.
Da li znate,da vas osoba proceni za svega tri sekunde,da vi druge procemite za tri sekunde.Sigurno vam se desilo nekad u zivotu  da vam pridje neka osoba,kako bi zapocela vezu sa vama i da je u startu odbijete.Kako mozete za tako kratko vreme da znate kakva je ta osoba?Nikako,procenili ste je na osnovu izgleda.E sad,o ukusima ne treba raspravljati,ali sigurna sam da bi ste rado bili bar prijatelj sa nekim ko vas fizicki ne privlaci,da vas samo ta ista osoba nije odbila svojim stilom.
Isto tako,ne mozete ni vi ocekivati da vas neko prihvati,ako ne vodite racuna o sebi.
Ne mozete ocekivati da ce vas sefovi ili vasa okolina shvatiti ozbiljno ako se u cetrdesetim godinama,pa i mnogo mladjim oblacite poput tinejdzerke.
Kada odete na razgovor za novi posao,bez obzira o kom poslu se radi,vasi buduci predpostavljeni prvo sto ce primetiti bice vasa odeca,sminka i frizura,Niko od njih nece traziti da nosite firmiranu odecu od nekoliko stotina evra,da imate sminku poznatih marki,ni da vasa frizura bude direktno iz salona.Ali svakako ce ocekivati da budete uredno,ozbiljni i profesionalni.
Ne ocekujte da ce se vas razgovor pozitivno zavrsiti ako dodjete cupavi,sa Pipi duga carapa frizurom ili sa nekim dexjim snalicama u kosi.Verovatno vas nece ni pogledati ako ste slucajnom nasminkane kao kovn,a sa druge strane ako niste uopste nasminkane,pomislice da ne vodite dovoljno racuna o sebi.Isto tako ne moze vas shvatiti ozbiljno ako se pojaviteu trenerci,pa cak iako bi vas posao bio u nekoj sportskoj struci.
I za sam kraj recicu vam zbog cega je to tako.
Od vas se ocekuje da obavljate zadate zadatke,da pruzate doprinos firmi,ili kompaniji u kojoj pocinjete da radite,da budete vredni,uporni i stalozeni i ako ljudi koji vas intervjuisu vide da vam nije toliko stalo do vaseg izgleda pomislice da vam isto tako nece stati ni do njihove firme,pa cak i da ste lenji i da necete biti u stanju da obavite zadate zadatke.






2 коментара:

Manipulatori-ucenjivači.Kako da ih pobedite?

Nažalost manipulatora ili ucenjivača uvek je bilo u svim sferama života.Nekada smo ih svesni, odnosno ucenjivač nas svesno ucenjuje nečim d...