субота, 18. фебруар 2017.

Ciscenje lica na prirodan nacin

Vec sam nekoliko puta,ranije pisala o prirodnoj nezi,odnosno o koriscenju proizvoda koje uglavnom imamo u svojim kucama,ili bar mozemo uzeti u obicnoj radnji.Ja nekako volim da sama pravim svoje maskice,losione.i jos mnogo toga.Naravno da koristim i kupovne kozmeticke proizvode,nekada je hemikalija ipak potrebna i korisna.Ali volim i po nekad da koristim nesto sto sam sama napravila od poznatih sastojaka iz kuhinje.
S obzirom da sam zaposlena i da radim sa ljudima,vecinu svog vremena moram da provedem nasminkana i doterana,pa tako volim jedan dan u nedelji(a to je nedelja) da provedem bez ikakve sminke,ikakvih kremi,maski,niti bilo cega drugog,cak ni sa gelom za ciscenje lica.Taj dan je rezervisan za odmaranje moje koze,jer i kozi treba odmor od svega i jedino sto koristim je beby sapun za umivanje.(Ako imate suvu kozu ne koristite beby sapun,jer on moze jos vise da osusi).
  Subota je zato rezervisana za detaljno ciscenje lica,i to sa prirodnim materijalima.
I sada cu sa vama podeliti ove jednostavne sastojke

Prvi korak je sasvim jednostavan,umijte lice na uobicajan nacin

Drugi korak:

Pomesajte malo kvasaca u prahu,Kesica u prodavnici kosta oko 10 dinara,a uopste ne treba cela kesica da se iskoristi,vec samo malo.Dodajte par kapi soka od narandze (iscedite narandzu) i pomesajte dok ne dobijete nesto nalik na pastu.Namazite lice i ostavite da deluje oko 15-20 minuta,a zatim isperite toplom vodom.
Osim narandze mozete koristiti i limun,manadrinu ili bilo koje drugo voce sa vitaminom C,ili jednostavno u kvasac pomesajte izdrobljenu tabletu vitamina C i pomesajte sa vodom.

Treci korak:
Kada ste skinuli masku izmasirajte lice nakratko koristeci piling od secera,kafe i soli,i naravno opet isperite.

Cetvrti korak:
Skuvajte zeleni caj ili caj od kamilice i sipajte u vecu serpu,dok se hladi,nagnite se iznad njega i pokrijte se peskirom.Da budem preciznija:Inhalirajte se.Na taj nacin pore ce se otvoriti i bice ih lakse ocistiti.Kada se caj ohladio,jednostavno se umijte sa njim,a kesice ostavite u frizider.Odlicne su u borbi protiv podocnjaka.

Peti korak:
Samo namazite kremu koju koristite inace i GOTOVI STE!:)

2 коментара:

  1. Odlican post! Koristila sam nesto slicno pre dve godine i mogla bih ponovo da uvedem to u rutinu :)

    makeupreporter.blogspot.rs

    ОдговориИзбриши
  2. Hvala :).Ja na taj nacin negujem svoje lice jos od prvih pubertetskih dana i mogu ti reci da nikada nisam imala problem sa aknama,bubuljicama i mitiserima,pa cak ni u pubertetu kada je deci inace koza jako osetljiva.:)

    ОдговориИзбриши

Manipulatori-ucenjivači.Kako da ih pobedite?

Nažalost manipulatora ili ucenjivača uvek je bilo u svim sferama života.Nekada smo ih svesni, odnosno ucenjivač nas svesno ucenjuje nečim d...