уторак, 3. јануар 2017.

Novogodisnje ludilo

Pre svega bih zelela da vam objasnim zbog cega post o Novoj godini pisem bas sada,kad je ta ista Nova godina prosla.Naravno predstoje nam Srpska,Kineska i mnoge druge Nove gopdine koje tek treba da se proslave,ali ipak ona svetska koju slavimo svi mi je prosla.Jelke i kuce su vec okicene i sta ja sada trazim tu sa ovim postom.
Citajuci blogove koje pratim i koje ne pratim,gledajuci fb,twitter,instagram i druge statuse primetila sam da u zadnjih petnestak dana svi govore o Novoj godini:
               "Kako da ukrasite vas prostor."
               " Kako da spremite trpezu za Novogodisnju noc."
               " I jos mnogi drugi."
   Da me ne shvatite pogresno svi ti tekstovi su zaista dobri i zaista su mi se svideli.
Ali jednostavno ja imam veliku manu.Zapravo nikako ne mogu da budem kao drugi.Da mislim kao drugi,da pisem kao drugi,moram da se razlikujem.Zbog toga nikada ne bih ni mogla da radim poslove u kojima se nosi uniforma,I upravo zbog toga nisam pisala o necemu o cemu je vecina pisala.
Drugi razlog je sto sam dopustila sebi da razmisljam kao pojedinac,odnosno kao ja,ne kao siroka masa,sto je priznajem,mozda sebicno i pogresno,ali ipak nisam mogla protiv toga.
Naime,svoju kreativnost volim da stvaram sama,predlozi i ideje drugih ljudi me samo sputavaju i nisam zelela da i ja tako uticem na druge ljude.
 

I upravo zbog toga sam resila da ovaj post napisem bas danas.
Da vam docaram to moje Novogodisnje ludilo,moje dekorisanje stana koje,verovali ili ne jos uvek traje.
Istina je da je upravo ukrasavanje i dekorisanje moj omiljeni deo kada su Novogodisnji i Bozicni praznici u pitanju i da zapravo uglavnom uzivam samo u tome.To me nekako opusta i tada odlazim u neki svoj svet u kome ne postoji ni jedan problem.Kao neka vrsta meditacije.
A kako imam zivotinje kojima su sareni ukrasi veoma zanimljivi i obozavaju da ih teraju po kuci i da preture jelku,koliko god je ja zastitila,resila sam da sve ukrase sama napravim od nelomljivih predmeta.Pa uglavnom od papira,sljokica,sjajnih bojica,ali i raznih predmeta iz prirode kao sto su lisce,sisarke,grancice i naravno uz pomoc neizostavne maste i strpljenja.
 

Pribor koji koristim za izradu dekoracija



Kao sto vidite,tu su lepkovi sa sljokicama,sljokice za nokte,ali i olovke za crtanje tetovaza za decu.I naravno da to nije sve,koristila sam i sjajne uvijace za sveske,trake i obican papir iz sveske.Lakove za nokte,stare senke koje vise ne koristim,obicne flomastere.
Ustvari koristila sam sve sto mi je tog trenutka bilo zanimljivo i sto mi je davalo inspiraciju.






Naravno ovo su samo od nekih zavrsenih ukrasa,tu su jos i delfini,zvona,razmi cvetovi,srca i masne koji cekaju da budu stavljeni na jelku ili u nekom kutku stana.


I kao sto sam vec napomenula,moje ukrasavanje traje jos uvek,tako da ce se,sigurna sam naci jos neki post na ovu temu do kraja Januara.

SRECNA NOVA GODINA

7 коментара:

  1. Одговори
    1. Anastasija,prethodnu poruku ne mogu da vidim,ali svakako da cu pogledati tvoj blog i da cu te pratiti.:).

      Избриши
  2. Od skoro te pratimo i prijavile smo se.Volele bi smo da nam uzvratis.Kreativna si i vidi se da se trudis.SAMO TAKO NASTAVI :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala vam puno.Naravno da cu uzvratiti,samo mi ostavite link do vaseg bloga ili sajta.:)

      Избриши

Manipulatori-ucenjivači.Kako da ih pobedite?

Nažalost manipulatora ili ucenjivača uvek je bilo u svim sferama života.Nekada smo ih svesni, odnosno ucenjivač nas svesno ucenjuje nečim d...