субота, 23. април 2016.

Sreca

Govoriti i pisati o sreci je uopsteno jedan na izgled veoma lak zadatak,ali njegova sustina je zaista teska.Jer zaista je tesko svakom pojedincu objasniti sta je to zapravo sreca.
Da bih mogla dalje pisati na ovu temu koju sam samoj sebi zadala,resila sam da se malo vise raspitam o njenoj samoj definiciji.Otisla sam na sajt https://sr.wikipedia.org/wiki/ i tamo sam pronasla tekst koju cu vam upravo citirati.
           
 '' Срећа (или радост) је субјективно стање задовољства животном ситуацијом[1], повезано са осећајем испуњености и уживања. Појам среће је био нашироко проучаван и објашњаван кроз читаву људску историју, што осликава универзални значај који људи придају срећи. Многи етичари су срећу сматрали највећим добром и циљем људског понашања.
У стања која су блиско повезана са срећом укључени су здравље, богатство, уживање у животу, сигурност, задовољство и љубав. У стања супротна срећи укључени су патња, туга, стрепња, брига и бол. Срећа се често повезује са присуством повољних услова као што су породични живот испуњен љубављу и економска стабилност. Неповољни услови, као што су увредљиве и понижавајуће личне везе, губитак запослења и конфликти, смањују изгледе за личну срећу. Међутим, многи мислиоци сматрају да срећа умногоме зависи од става који човек заузме у таквим, неповољним, условима.
Премда идеал среће садржи тежњу за бесконачним трајањем, насупрот несрећи која захтева пролазност, срећа се у стварном животу углавном јавља на тренутке, а трајније као пројекција у будућност (у виду наде) или у прошлост (подсећање на драге успомене). Штавише, неки психолози и филозофи тврде да »среће уопште нема садашњости«, јер је човек спознаје тек на рушевинама пропале среће.''
Dakle,po mom licnom shvatanju pojam srece je za svakog pojedinca u sustini isti,ali ipak svi mi srecu dozivljavamo na drugaciji nacin.
Poenta mog teksta nije da vam pokazem njenu sustinu vec da vam pokazem da vi treba da budete srecni,da budete svoji.Trudite se da radite ono sto vas zaista ispunjava,pa cak iako vas drugi ne razumeju,najvaznije je da vi budete istinski srecni.

Нема коментара:

Постави коментар

Kako da organizujete proslavu za 8 mart, dan žena

Bilo da ste vlasnik ili direktor neke firme, ili samo otac, sin, brat ili prijatelj, ili ste možda upravo vi žena veoma je značajno i lepo ...