среда, 7. децембар 2016.

Sta treba da znate da bi ste pravilno nosile nakit

Nakit je od davnina bio popularan medju ljudima.Posebno medju zenama koje su sa ushicenjem nosile svoje nove ogrlice ili nausnice (mindjuse).Cesto su smatrale da je najvrednije sto poseduju,upravo nakit,koji su pazljivo cuvali u ukrasnim kutijama na posebnom mestu.
Ipak, veoma cesto nastaje problem bas kada je nakit u pitanju,jer mnoge zene, ali i muskarci  ne znaju kako pravilno da ga nose.
Ja se iskreno nadam da ce vam nastavak teksta bar malo pomoci,ako nista drugo, bar da i sami mozete posavetovati nekog kako da pravilno nosi nakit.
-Verovatno ste culi izreku "Vise je Manje!".
   Kada je nakit u pitanju ova izreka je u potpunosti tacna:
-Ne preterujte sa nakitom,ne stavljajte na sebe sve sto imate.

-Ne mesajte zlato sa srebrom.
Naravno da se treba igrati sa svojim stilom i kreativnoscu,ali pazite da ne stvorite sasvim suprotan efekat od onoga sto zapravo zelite
-Ako se ipak odlucite za malo upecatljiviji nakit ili za kompete,birajte jednostavniju odecu,bez preteranih sara ili raznih ukrasa.Jednobojna kosulja,elegantnog materijala sasvim lepo pristaje uz ovakav izgled.
-Volite velike i uocljive nakite,u tom slucaju samo je jedan komad sasvim dovoljan.
-Uz odeću koja se pripija uz vrat, nosite čvrste ogrlice, takođe uz vrat ili čak bisere, u zavisnosti od prilike.
Biseri i kristali su pogodniji za večernje varijante.
-Ako nosite dekoltiranu garderobu, nije vam potrebna previše upadljiva ogrlica. U zavisnosti od oblika dekoltea, odlučite se za jednostavne ogrlice sa diskretnim priveskom.
-Svaki put kada nosite neke bluze, košulje ili haljine, naročito one sa kratkim ili tri četvrt rukavima, trebalo bi da nosite narukvicu na jednoj ruci. Ako želite formalniji izgled za posao ili neki sastanak, pokušajte sa jednostavnim narukvicama od srebra ili zlata, ili možda čak i bižuterija.
 Bitno je da narukvica stoji čvrsto oko zgloba, da ne ,,zvecka’’ jer treba da ostavite utisak ozbiljne osobe. Za provokativan izgled i večernje izlaske, probajte narukvice u obliku slova ,,C” ii ,,S’’ u zavisnosti od ostatka garderobe. Izbegavajte nošenje narukvice na obema rukama, jer to može preći u neukus.
-Čak i najmanji detalj, poput minđuša, može biti savršen dodatak.
Minđuše u obliku alki se slažu uz skoro svaku kombinaciju, samo vodite računa ostalim detaljima. Naušnice su prigodnije za neke dnevne varijante, i mogu se kombinovati dobro sa svim nakitom. U večernjim varijantama, možete ih nositi ako vam je kosa puštena.
 Viseće minđuše su generalno ekstravagantne, i stavljaju se za posebne prilike, jer same po sebi privlače pažnju. Poželjno je da ih nosite uz podignutu kosu ili punđe i da osim njih, nemate drugog upadljivog nakita.
Na prstu se nosi po jedan prsten (eventualno može da se kombinuje s burmom). Treba pažljivo kombinovati boju i dizajn kako zlata, tako i ugrađenog kamenja.
Ako kupujete nakit za muškarca, možete da mu kupite lepi sat, prsten, ogrlice, narukvice...a od tih najbolje je srebro.
Bitno je da ne preterujete sa nakitom,vec da uvek nadjete meru I granicu dobrog ukusa.

Нема коментара:

Постави коментар

Manipulatori-ucenjivači.Kako da ih pobedite?

Nažalost manipulatora ili ucenjivača uvek je bilo u svim sferama života.Nekada smo ih svesni, odnosno ucenjivač nas svesno ucenjuje nečim d...