уторак, 29. март 2016.

Nega noktiju

Nega noktiju je veoma vazna,kako za zene isto tako i za muskarce,jer upravo nam nokti ukazuju na zdravstvene probleme.Dakle,slabi,ispucali nokti,sa belim ili zutim mrljama ne ukazuju samo da ste pusac,vec i da imate problema sa jetrom,malokrvnoscu,anemicnosce,plucima,i sa jos mnogim bolestima.Da ne govorimo o tome da tada ni estetski ne deluju lepo.
Ono sto je pre svega vazno,jeste svakodnevna higijena kako ruku,tako i noktiju.Dakle vise puta dnevno perite svoje ruke,i cetkom za ribanje perite svoje nokte.Nokti moraju uvek da vam budu cisti,pre svega iz razloga sto se najveci procenat bakterija zadrzava bas tu,a onda naravno prelaze u vas organizam.
Nadogradnja ili izlivanje noktiju su apsolutni hit zadnjh nekoliko godina.Dobra stvar kod njih ja da vam ne treba redovno sredjivanje,odnosno secenje,turpijanje ili lakiranje noktiju.A opet mozete da birate koju cete boju ili saru.Ipak licno preporucujem svima samo obican francuski manikir.Gel na noktima vam stoji i po dve nedelje u zavisnosti od kvaliteta,skupli je od laka,a nece vam se uvek uklapati uz odevne predmete ili situacije.
Ako ste ipak vise ljubitelj prirodnih noktiju,potrebno je da ulozite malo vremena za njih.To podrazumeva redovno skracivanje i turpijanje kako vam se ne bi lomili ili listali.I naravno,kao za lice i kosu i vasim noktima su takodje potrebne hranjive materije
*Prirodne maske za nokte:
1.Napravite masku od maslinovog ulja, belog luka i narandže, koja će vašim problemima "odsvirati" kraj. Nokatna ploča će vam biti ojačana, a kutikula omekšana, što će ubrzati rast vaših noktiju:
Potrebno je da  u šerpici izgnječite čen luka i pomešate sa sveže isceđenim sokom od narandže. U tu smesu spustite prste i držite ih deset minuta, a potom ih "zaronite" u posudu u koju ste sipali maslinovo ulje i tako držite oko 15 minuta. Ponavljajte ovu "terapiju" dva puta nedeljno i ubrzo ćete primetiti zapanjujuce rezultate.
2.Zagrejte mleko da bude prijatno na dodir, pa potopite ruke na pet minuta. Ova jednostavna i jeftina procedura ojačaće i hidriraće vaše nokte jer je mleko puno laktozne kiseline, kao i prirodne alfa-hidroksilne kiseline, koja nežno uklanja mrtve ćelije s kože.
3.U manju posudu rastvorite so, i spustite vrhove vaših prstiju u nju. Potrebno je da ih držite  oko 10 minuta u vodi.
                                   BOLEST SE NA NOKTU VIDI
Promene na noktima ukazuju na razne bolesti. Ako imate neki od ovih simptoma, obratite se lekaru.
Bledi nokti – dijabetes, anemija, urođena srčana mana
Žuti nokti – štitna žlezda, psorijaza
Plavi nokti – nedostatak kiseonika, plućne bolesti
Beli nokti s tamnim rubom – loš rad jetre, hepatitis
Talasasti nokti – artritis, psorijaza
Suvi nokti koji pucaju – štitna žlezda
Tamne linije ispod nokta – melanom
Upaljene, otečene zanoktice – poremećaj vezivnog tkiva, lupustranice.

Нема коментара:

Постави коментар

Manipulatori-ucenjivači.Kako da ih pobedite?

Nažalost manipulatora ili ucenjivača uvek je bilo u svim sferama života.Nekada smo ih svesni, odnosno ucenjivač nas svesno ucenjuje nečim d...