понедељак, 23. новембар 2015.

Tipovi koze

Kao što već znate,svaka osoba je jedinstvena.Ne postoji ista osoba na bilo kojem delu zemlje.Razlikujemo se po ponašanju,izgledu,otisku prstiju...pa isto tako i naša koža nije ista kao kod drugih. Da bi smo mogli pravilno da je negujemo,treba i da je dobro poznajemo.
    Koza je najveći ljudski organ i od velikog je značaja za sam zivot Nas organizam štiti od spoljšnih negativnih faktora i na taj način nam spasava zivot.Ipak baš zbog tih negativnih faktora naša koža se menja,pa je potrebno da je redovno na odgovarajući način negujemo.
   Dakle,nije ista nega za sve tipove kože.Ne odgovaraju svi preparati i načini nege isto za sve.Nekome će nešto pomoći,dok drugome moze napraviti problem.
  Osnovni tipovi kože:
  NORMALAN TIP:
To je fina,glatka i elastična koža,pore su nevidljive,a izlučivanje znoja i loja je uravnotežen.Ten je ružicast,a nos i brada su lagano mirisni.Ovaj tip kože je veoma redak i imaju ga vrlo mlade osobe.
  SUVI TIP:
Koža je mat i bez sjaja,i sklona stvaranju bora,posebno u predelu oko očiju.
  MASNI TIP:
Koža je debela i lagano otekla.Pore su jako vidljive,nos,brada i čelo su sjajni.Ovakva koža je najsklonija nečistoći,bubuljicama i aknama.
  MEŠOVITI TIP:
Mešovita koža je karakteristična po tome što su delovi na licu,takozvana T zona (nos,čelo i brada),sjajni,tj luče više loja,i masni.Dok su delovi oko očiju suvi i bez sjaja.
       Mešoviti tip i tip suve koze su najzastupljeniji.
  Pored ovakvih tipova možete imati i OSETLJIVI TIP kože.
Osetljivi tip kože uglavnom pripada suvom tipu,ali isto tako može pripadati i bilo kom drugom tipu kože.
Osetljiva koža je jako tanka,brzo reaguje na vremenske promene.Podležna je sunčevim opekotinama i alergijskim reakcijama.

Нема коментара:

Постави коментар

Manipulatori-ucenjivači.Kako da ih pobedite?

Nažalost manipulatora ili ucenjivača uvek je bilo u svim sferama života.Nekada smo ih svesni, odnosno ucenjivač nas svesno ucenjuje nečim d...