недеља, 29. новембар 2015.

Modni dizajneri

Ako vec govorim o modi,mislim da bi bilo veoma nezahvalno sa moje strane da ne pomenem one koji svojim divnim i manje divnim kreacijama stvaraju svu tu garderobu koju mi sa ponosom nosimo.Naravno rec je o modnim dizajnerima.
Posao dizajnera,koliko god izgledao tako,nije nimalo lak.Dizajneri,osim velikog talenta za crtanje,moraju da znaju i da siju i naravno da razmisljaju,da budu jedinstveni,kreativni,puni novih ideja...
  Kako ne mogu pomenuti sve dizajnere,pisacu o onima koji su bar po meni najuticajniji:

KOKO SANEL:
       Jedna od prvih zena u to vreme koja je uspela zenama da da bar malo izbora.Najpoznatija je po kreaciji male crne haljine.
     Licno,meni,je najinteresantnije to sto je njena moda vecna,da cak moze i danas uz vrlo malo korigovanja da se nosi.

DjANI VERSACE:
       Svojim kreacijama uveo je eru ekstravagancije i luksuza.Ipak mislim da je manekenima postao veoma omiljen kada je povecao honorare,kako bi ih pridobio.

SARA BLEJKI:
        Sara nije skolovana dizajnerka,ali joj to svakako nije smetalo da bude veoma uspesna u tom poslu.Njena kreacije su pristupacnije za razliku od ekscentricnih dizajnera.

DOMENIKO DOLCE:
      Mislim da o ovom dizajneru ne treba puno govoriti.Svi su culi za poznati brend DOLCE&GABANA,ciji je on jedan od partnera.Rodjen je u Siciliji,gde je upisao skolu dizajna,ali je vrlo brzo i napustio kada je shvatio da ne moze nauciti nista novo.I naravno,odmah uz njega moram pomenuti i njegovog mladjeg partnera STEFANA GABANU,poreklom iz Milana.
Njihova prva kreacija prestavljena je 1985 godine.Poznati su po kreiranju kostima i odece koju poznati obozavaju.
   
Naravno,postoji jos puno dizajnera koji su vredni paznje,talentovani,puni znanja i zanimljivi.
      Ako imate nekog svog omiljenog dizajnera slobodno pisite.

Нема коментара:

Постави коментар

Manipulatori-ucenjivači.Kako da ih pobedite?

Nažalost manipulatora ili ucenjivača uvek je bilo u svim sferama života.Nekada smo ih svesni, odnosno ucenjivač nas svesno ucenjuje nečim d...