среда, 29. март 2017.

Moja lista za kupovinu

Dragi moji,proslo je malo duze vreme od naseg poslednjeg vidjenja,sto zbog privatnih obaveza,sto zbog bolesti.Danas,ne zelim puno da vas gnjavim,pa cu samo napraviti plan za kupovinu u narednom periodu.



1.Balea gel za čišćenje ruku kokos 50 ml



2.Balea gel za tuširanje Marshmallow 350 ml



















3.Balea losion za ruke Pitaya Coco 100 ml





















4.Balea uljani gel za tuširanje makadamija med 250 ml




















5.Balea kupka za stopala Urea 200 ml



















6.Batiste šampon za suvo pranje kose 200 ml





















7.L'Oreal micelarna voda 400 ml




















петак, 24. март 2017.

Uradi sam/a-zanimljive ideje za pravljene jedinstvenih svezaka






Gotovo da i ne poznajem osobu,koja nije bar jednom u zivotu imala svoju posebnu svesku,u kojoj bi zapisivala svoje misli,planove,poneke stihove,ili cak racunice.
Ja jesam,odnosno ja jos uvek imam te neke svescice.Ali valda je to zato,sto volim da pisem.Volim da olovkom "zvrljam"po papiru,da menjam boje i da sarenim markerima podvlacim one bitnije stavke.
Kada je sveska u pitanju,veoma mi je bitan njen kvalitet i izgled.Volim sveske sa jakim koricama,cvrstim listovima i u kvadraticima,i naravno volim da sveska izgleda lepo.Ali cesto se desi da ne naidjem na ono sto sam zamislila,te sam resila da napravim svoju svesku jedinstvenog izgleda.

Materijal koji sam koristila:
      -Obicna sveska
   

         -Sjajne samolepljive trake
   



















             -Gel u sljokicama



















Na koricama sveske sam prvo olovkom nacrtala jedan veci pravougaonik,kako bih ostavila mesto za naslov.
Zatim sam prvo sa jednom trakom izlepila ivice,pa sa drugom unutrasnjost sveske i na kraju sa trecom trakom izlepila ivice pravougaonika koji sam nacrtala.
S obzirom da ove trake mogu lako da se odlepe,ivicom lenjira sam presla preko njih.Svesku sam pritisnula,drugim,tezim knjigama i ostavila tako da stoji,nekih pola sata.
Na kraju sam,koristeci gel sljokice,u prazan prostor,koji nisam odlepila,krupnim slovima,napisala rec "dnevnik".I ostavila da prenoci,kako bi se gel osusio.
Koristeci mastu,i vi mozete napraviti svoju jedinstvenu svesku,a moja sveska izgleda ovako:


понедељак, 20. март 2017.

Nega stopala

Nega stopala zahteva posebnu paznju.Iako uglavnom ljudi nesto vise obracaju paznju na svoja stopala leti,istina je da oni zahtevaju istu paznju tokom cele godine.Naravno,nega se radi zbog lepog izgleda,ali pre svega zbog zdravlja.Naime,na stopalama najbrze zavrsavaju bakterije i gljivice,koje ne samo da ce nasa stopala naciniti ruznima,vec nam mogu i ozbiljno nastetiti.
I bas zbog toga,potrebno je redovno tretirati stopala,kako bi koza mogla da se normalno obnavlja.



1.Perite svoje noge svaki dan,ujutru i uvece,bez preskakanja,a zatim namazite neku kremu,mozete koristiti posebnu kremu za stopala,a mozete i koristiti neku kremu za ruke,mogatu vitaminima i mineralima.
    *Uvece,kada krenete na spavanje,stavite neku kesu na stopala,ili umotajte najlon,a zatim obucite carape,samo pazite da ne stegnete,kako vam se ne bi krv zaustavila i kako bi koza mogla da dise.




2.U toku dana s vremena na vreme napravite kupku za stopala i potopite svoje noge.Drzite ih tako neko vreme,ja recimo,odgledam epizodu neke serije dok drzim noge u kupki.
 






 *Nokti na nogama su dosta jaci nego na rukama,pa je najbolje da ih isecete odmah posle kupke,takodje koriscenja turpija,kamena za pete i ostalog "alata"za negu stopala je najbolje koristiti odmah posle kupke.

3.Jednom u nedelju dana uradite piling i masku za svoja stopala.


Protiv znojenja nogu

Ukoliko imate problem sa znojenjem nogu i ruznim mirisom,koristite preparate koji su namenjeni bas za taj problem.Ali takodje mozete i koristiti talk,odnosno beli puder u prahu,ili beby puder i njime posuti svoja stopala i utrljati.

Dodaci:

Kupke za stopala:
   Veću posudu dopola napunite toplom, skoro vrućom vodom, pa uspite ½ kg morske soli. Dodajte šolju jako koncentrovanog čaja od kamilice i pola litre zelenog čaja. U vodu nakapajte nekoliko kapi esencijalnog ulja lavande i pola kašičice propolisa. Efekat ove kupke za stopala je opuštajući i to ćete osetiti već nakon 20 minuta, koliko treba da držite stopala u njoj.

   U lavor naspite vode koliko je potrebno da vam noge budu uronjene do članaka. Voda treba da bude topla, ali ne previše da vam se koža ne bi smežurala. Zatim u to sipajte kašiku morske soli i kašiku sode bikarbone. Noge u vodi lagano masirajte, kako biste podstakli cirkulaciju. Morska so ima hidrirajući efekat, a soda bikarbona osvežavajući.

   Efekat citrusne kupke za stopala je opuštajući, a osim toga uživaćete i u njenom mirisu. Pravi se tako što u praznom lavoru pomešate ¼ šolje soli za kupanje, četiri grančice svežeg ruzmarina, jedan grejpfrut isečen na kriške, sok isceđen od polovine drugog grejpfruta i dve šolje tople vode. Sačekajte nekoliko minuta, pa noge uronite u ovu kupku.

   Kupke za stopala na bazi ruzmarina preporučujemo onima koji mnogo sede, pa su im noge sklone oticanju. Najjednostavniji recept jeste da pomešate dve kašike ruzmarina s vodom i da u tome držite stopala sve dok voda ne počne da se hladi.

Pilinzi za stopala:
    Napravite smesu od 50gr secera i 1 kasike maslinovog ulja. Masirajte pete 10 minuta. Nakon ovog postupka pete postaju nezne, mekane i roze boje.
    Izrendanu sargarepu pomesajte sa samlevenim ovsenim pahuljicama u proporciji 1:3. Za mekocu dodajte i sok od sargarepe. Naneti na stopala na 30-60 minuta.
    Promesajte 10gr ovsenih pahuljica, 25gr meda i sok od pola limuna. Smesu zagrejte i nanesite na stopala na 40-60 minuta.
    Talog kafe – izvor masnih ulja, koja su odlicna za hidrataciju koze peta. Na 50gr soca od kafe dodajte kasicicu bilo kojeg ulja. Radite piling kruznim pokretima 5-10 minuta, zatim isperite toplom vodom.

Maske za stopala:
   Pomesajte iste kolicine meda, pavlake i sitnog sira. Nanesite smesu na omeksale pete na 30 minuta, isperite toplom vodom.
    Obilno namazite pete sa medom, uvijte pamucnom tkaninom i stavite na noge pamucne carape. Ostavite na nogama 2-3 sata, radeci svoje obaveze. A mozete ovu proceduru uraditi i pred spavanje i ostaviti masku preko noci.
    Pomesajte 1 zumance, kasicicu soka od limuna i pola kasike skroba (gustina). Nanesite na pete. Kada se smesa osusi, isperite toplom vodom i namazite pete hranljivom kremom. Ova maska pomaze vratiti vasim petama elasticnost i mekocu.


Pomoc za zuljeve:
    U tanjir sipajte jabukovo sirće, pa u njega umočite parče hleba. Ostavite ga da stoji sve dok skroz ne upije sirce. Potom, namočeni deo hleba stavite na žulj i sve umotajte zavojem.

субота, 18. март 2017.

Kako da osvezite stari namestaj

Bas kao i sve ostalo,i namestaj vremenom pocinje da stari,bledi i propada.A nekada nam jednostavno dosadi,ili prestane da bude u trendu.Tada najvise od svega zelimo da ga zamenimo,da kupimo,neki novi namestaj.Ali,s obzirom na cenu,u vecini slucajeva to je veoma skupo i uglavnom tesko.
Medjutim,postoje neki trikovi koji na jednostavan i jeftiniji nacin vam mogu pomoci da osvezite i promenite vas stari namestaj.


DRVENI NAMESTAJ:
Drveni namestaj poput regala,stolova,natkazna...je najlakse osveziti.Za ovakvu vrstu namestaja postoji mnogo mogucnosti.Ali pre nego sto pocnete,dobro ocistite namestaj i osmirglajte.
E sad,mozete ga jednostavno samo premazati u neku boju,prelakirati.Mozete crtati nesto po njemu,recimo neke cvetne motive.Ili jednostavno mozete zalepiti zanimljive tapete za namestaj.













NAMESTAJ SA PLATNOM:
Sada mislim na krevete,stolice,fotelje...i razne druge slicne namestaje.Ukoliko su vam samo dosadili i zelite promenu,najbolje cete ih osveziti dodavanjem jastucica,ili prekrivaca.Medjutim,ako je platno staro i pohabano,najbolje je da ga jednostavno zamenite.





KUPATILO:
Renoviranje kupatila je zaista veoma skupo,medjutim cak i njega mozete osveziti i promeniti na jednostavan i mnogo jeftiniji nacin.
Ubacite malo tkanine u vase kupatilo u obliku prostirki na podu.Izaberite zavese za kupatilo u veselim bojama,ali i druge sitnice kao sto su korpa za ves,peskiri za ruke,stalak za sapun...Postoji mnogo nacina,samo treba da pustite da masta radi svoje.










петак, 17. март 2017.

Haljine prema obliku tela

Ne znam za vas,drage moje dame,ali ja svoj zivot ne bih mogla zamisliti bez haljina.Zapravo,haljine su,pored sminke i razlicitih frizura i jos nekih drugih sitnica,razlog zbog cega nikada ne bih htela da budem muskarac.
Naravno,ja imam tu malu srecu da odgovaraju obliku mog tela,bilo kog da su modela,osim mozda onih sirokih maxi haljina.Ali,one mi se ionako ne dopadaju bas narocito,pa to i nije neki problem.
Medjutim svesna sam,da postoje i devojke koje najradije oblace farmerice i koje,kada bi pozelele ne znaju kako da izaberu haljinu koja ce im stojati savrseno.
Bas kao i druga odeca,ili sminka,i haljina takodje treba prekriti vase nedostatke,a istaci prednosti.

Ukoliko imate jake bokove i bedra,birajte haljine koje lagano padaju preko donjeg dela tela.Za gornji deo birajte nesto dublje V izreze.

Ukoliko imate veci stomak,a inace su vam ostali delovi mrsavi,birajte haljine A kroja koje su do kolena.Birajte kratke paf rukave.Haljine bi trebalo da budu nekih veselih dezena,a u predelu stomaka tamnog materijala.Uvek se mozete posluziti jednim trikom i da na haljinu stavite deblji pojas ili kais.

Ako vam je nedostatak to sto nemate struk,na haljinu ravnog kroja,koja je do kolena,stavite tanak kais.Kais stavite malo iznad struka.

Velike grudi najbolje cete prekriti haljinama koje se vezuju oko vrata i lagano padaju niz vase telo.Dok cete male grudi opticki povecate,ako izaberete haljine koje u tom delu imaju neke dodatke,kao sto su volani ili razliciti ukrasi.

KRUSKA GRADJA
  (siri kukovi i krupnije butine,uza ramena i manje grudi)
Naglasite svoj gornji deo tela.Mozete birati tanke bratele,ili V izreze.Donji deo tela bi trebalo biti A kroja.

OBLIK PESCANOG SATA
  (grudi i bokovi istih velicina)
Izbegavajte haljine sa previse ukrasa.Haljine sa spustenim,ili camac ramenima su savrseni izbor.


ATLETSKA GRADJA
 (ne naglasene obline)
Haljinama bi trebalo naglasiti obline i svoju zenstvenost,pa samim tim birajte vesele boje i haljine sa ukrasima.Takodje se mozete opredeliti za strukirane haljine.

NISKA I SITNIJA GRADJA
Birajte jednostavne i lagane materijale.Takodje mozete nositi haljine svetlijih,ali i tamnijih boja.jedino na sta morate paziti to su teske,dugacke haljine,kako vas ne bi progutale.

NISKA I PUNIJA GRADJA
Strukirane i haljine na preklop su savrsene za vas.Takodje nesto cvrsci materijali bi mogli idealno da vam pristaju i ucine vas vitkijima.

VISOKA I VITKA GRADJA
Vama odlicno pristaju dugacke haljine koje lagano padaju..Birajte lagane materijale i haljine sa ukrasima u predelu struka.


уторак, 14. март 2017.

Dvolicna moda

Ne znam da li ste vi to primetili,ali ja svakako jesam.Naime,cesto sam imala priliku susretati ljude koji za sebe govore da ih moda i sminka ni malo ne zanimaju.
Ok,to je njihov stav,ali problem je sto uglavnom bas ti isti ljudi,komentarisu odecu,obucu ili sminku drugih osoba.

"Vazno je ono unutra!",odgovaraju uvredljivim glasom na dobronamerne sugestije svojih poznanika.
I znate sta,u pravu su,to je zaista vazno.Vazno je biti dobra,vredna,odana osoba.Vazno je biti nacitan i obrazovan,poznavati bonton.
Ali,zbog cega,bas oni,koji tvrdoglavo odbijaju drugu stranu vaznosti toliko pridaju znacaja tome kako se neko obukao,nasminkao,da li je debeo ili mozda mrsav!?
O cemu se zapravo radi,kod tih ljudi sa dvolicnom modom?
Da li oni zaista misle to sto govore?
Ja,mislim da je to samo njihov odbrabreni mehanizam.Mozda misle da nemaju novca za to.Mozda zele da budu drugciji po svaku cenu.Mozda,jednostavno ne znaju kako.A nisu ni svesni da za sve nihove nesuglasice postoji i resenje.

Ne morate da imate puno novca da bi ste se oblacili sa ukusom.
Mozete i moderni biti drugciji.
Ne znate,pitajte.
...
I jos jedna stvar,zbog cega je spoljasna lepota podjednako vazna unutrasnjoj (mislim na pristojnu odecu i negovanu,cistu osobu).
U pozoriste ne mozete otici u staroj trenerci,isto tako ne mozete otici u izlizanim i pocepanim farmericama na posao ili na neku proslavu.

Recimo ovako.volite pse ili macke,zar ne!?
Pa zamislite da ih vidite prvi put u zivotu,ali da izgledaju poput zmija,buba svaba,pacova.Da li bi ste se usudili da im pridjete?Zasto ne?Pa oni i dalje imaju karakteristiku pasa i macaka,umiljati su,verni,razigrani.
Vidite,obe stvari su podjednako vazne.Kao sto je vazno ponasanje neke osobe,isto tako je i vazno da ta osoba neguje sebe,da se oblaci pristojno...

петак, 10. март 2017.

Kako odrzavati sminku

Ovaj tekst je za pocetnike u sminkanju,jer iskreno verujem da svi vi koji se vec sminkate znate kako i da odrzavate svoju sminku i pribor.Ali opet korisno je i podsetiti se.
  Kada kazem odrzavanje sminke,ja mislim na samu sminku,ali i na pribor poput cetkica,sundjerica i ostalih pomagala pri sminkanju.

Prvo i osnovno sto morate da znate jeste da sminka,kao i sve ostalo sto stavljate na lice i telo ima rok trajanja,bas kao i hrana.Dugo koriscenje nekog kozmetickog proizvoda moze ostaviti ozbiljne posledice na vasoj kozi,a zbog sakupljanja bakterija nije ni zdravo ni higijenski.

-Tecni puder:od 6 meseci do godinu dana
-Ruz za usne:do godinu dana
-Olovke za oci i obrve:do godinu dana
-Maskara:3 meseca
-Tecni alajner:4 meseca
-Rumenilo i puder u kamenu:do 2 godine
-Kremasto rumenilo:od 12 do 18 meseci
-Senka za oci:do 2 godine.
-Alajner u gelu:do 2 meseca
Ovo je naravno maksimalni rok trajanja sminke,medjutim treba je cesce menjati,posebno sminku koja se koristi za oci,kao sto su maskare,senke,alajneri i olovke.

Sto se tice samog odrzavanja sminke,iskreno ne znam da li neko uopste radi ono sto radim i ja,ali volela bih sa vama da podelim svoj nacin.

Pored redovnog ciscenja i pranja pribora za sminkanje,ja takodje cistim i svoju sminku.
Zapravo ja i pre nego sto pocnem,dakle cim kupim neki proizvod prvo ga ocistim.
Za ciscenje sminke koristim medicinski alkohol,kupljen iskljucivo u apoteci,verujem da na taj nacin ubijem bar malo bakterija,papirne maramice i stapice za usi.

-Bocice od tecnog pudera ocistim na taj nacin sto vrh,gde puder izlazi sa stapicem,umocenim u alkohol dobro ocistim,a zatim prebrisem sa maramicom.

-Senke,rumenila i pudere u prahu cistim na taj nacin sto alkoholom i stapicem ocistim spoljasnst,a zatim veoma malo nakvasim cistu maramicu akloholom i polako sa njom tapkam po onome sto imace stavljamo na lice.I jednostavno ostavim par minuta otvoreno da se osusi.Na ovaj nacin takodje cistim i karmine u stiku i olovke.

-Sto se tice sjajeva za usta i maskare,sa stapicem za usi i alkoholom cistim vrhove bocice,a same cetkice ocistim prvo suvom maramicom,a zatim maramicom nakvasenu alkoholom samo blago stisnem cetkicu.

Veoma je bitno da ne stavljate puno alkohola,vec vrlo malo i da menjate stapice i maramice.

Veoma je vazno odrzavati i pribor za sminkanje.Uglavnom kazu da je posle svakog koriscenja potrebno suvim ubrsom i vlaznom maramicom ocistiti svoj pribor,a bar svake druge nedelje detaljno oprati.Ja malo preterujem,a perem bukvalno posle svakog koriscenja.
Za ovo vam je potrebna samo topla voda i obican sapun.


-Sundjere i bjuti blendere nezno istrljajte sa sapunom,dobro isperite,a zatim samo stavite da se sami osuse.
-Cetke,takodje nezno,pazeci da ih ne guzvate trljajte po sapunu,isperite i takodje pstavite da se osusi.


четвртак, 9. март 2017.

Par kratkih saveta

Drage moje dame,ovaj post je danas iskljucivo samo za vas.
Da bih vam poklonila nesto,na ovaj divan praznik (doduse sa malim zakasnjenjem),resila sam da napisem nekoliko kratkih saveta koje ce vam,verujem pomoci u vasem licnom stilu.
Ali pre nego sto pocnem sa tim savetima,dacu vam jedan najvazniji savet.
         "Proslavljajte svoj dan uvek,ne samo 8 marta,volite sebe i zahtevajte da vas vasi voljeni u svako doba zasipaju ljubavlju i paznjom,jer vi to zasluzujete."


1.Privlacnost proizlazi iz stava!Dakle,ukoliko ste od onih zena koje i nisu bas ljubitelji haljina i suknji,ne brinite se,i u pantalonama isto tako mozete biti privlacni,naravno samo treba da se obucete sa stilom i ukusom.Isto tako nije privlacna svaka haljina ili suknja.Znaci,privlacni ste vi sami i vase samopouzdanje,a samopouzdanje se najcesce dobiva lepom garderobom.
 

 E sad,znam da cese naci neka osoba koja ce pametovati o ovoj mojoj recenici i govoriti kako odeca nije vazna,kako je vazno skolovanje i duhovni razvoj svake osobe.I slazem se,jeste vazno skolovanje i taj duhovni razvoj.Ali koliko ste samo puta procenili neku osobu samo na osnovu necije garderobe.Ok.to nikada necete priznati.Ali da vidim,koliko vam se samo puta popravilo raspolozenje kada ste stali ispred ogledala u nekom prelepom odevnom predmetu?!Vidite,ja sam u pravu.

2.Steznik!Da,nosite steznik.Ukoliko imate kriticna mesta,poput sala na stomaku,kukovima i bokovima,i najcesce vam se sve ocrtava ispod odece,steznik je idealno resenje za vas.Ali naravno to nikako ne znaci da ne treba da vezbate.Recimo neka vam ovo bude privremeno i brzo resenje.

3.Volani neka budu uvek dijagonalni.Ovo vazi na volane na okovratnicima,koji su imace odlicni ako imate male grudi,a sire bokove,na taj nacin posticice te idealan balans izmedju gornjeg i donjeg tela.

4.Pazite na dzepove vasih pantalona,posebno na njihovoj zadnjoj strani.Veci dzepovi manja pozadina,manji dzepovi veca pozadina.

5.Ako nemate vremena da sredite frizuru stavite neki zanimljiv sesir koji je sad u modi.

6.Ukoliko nosite mini haljinu i mislite da vam je kratka,obucite ispod crne helanke,na taj nacin haljina vam nece izgledati provokativno.Ali,na helanke nikada nemojte nositi obucu sa otvorenim prstima.

7.Jednobojne maxi haljine osvezite zanimljivim nakitom.


I drage moje,to je sve za danas,nadam se da ste uzivale i da sam vam bar malo pomogla.
Veliki zagrljaj do skorog vidjenja


понедељак, 6. март 2017.

Ok.je pogresiti

S'obzirom da je ovo pocetak nove radne nedelje,a takodje i novih kako poslovnih,tako isto i zivotnih obaveza,mislim da je ovo idealan post za pocetak lepe nedelje.
Da!Dobro ste procitali,rekla sam OK je pogresiti.Naravno ja ne mislim na one greske koje se prave zbog lenjosti ili straha,ili nemarnosti.
Ako recimo dobijete zadatak iz matematike i ne uradite ga,pa cak i ne pokusate,vi ste napravili najvecu gresku.Ili ste uradili pogresno i ostavili tako,ne trudite se da ispravite,takodje ste napravili najvecu gresku.I te greske nisu u redu.To su najgore greske koje nikako ne bi smeli praviti.

Medjutim,ja ovde zelim da govorim sa vama o greskama koje su sasvim dobro:
Secam se,kada sam pocela da radim,dosao je generalni direktor na kolegijalni sastanak i rekao nam je sledecu recenicu:"Pravite greske,to znaci da radite!"
I znate sta.on je sasvim u pravu.Niko od nas nije rodjen naucen i ceo zivot cemo provesti uceci o necemu.I dokle god ucimo mi cemo praviti i greske,jer one su sastavni deo svakog od nas.Jer ako ne gresimo,onda zapravo i ne radimo nista,ne napredujemo ka nekom visljem cilju.
Nemoguce je raditi,uciti,ziveti...voleti,a da pri tom ne napravite nikakvu gresku.

I zato,ucite,radite na sebi,pravite greske ponovo i ponovo i ne brini te se,na kraju cese sav vas trud isplatiti i sve ce biti savrseno.
   

Manipulatori-ucenjivači.Kako da ih pobedite?

Nažalost manipulatora ili ucenjivača uvek je bilo u svim sferama života.Nekada smo ih svesni, odnosno ucenjivač nas svesno ucenjuje nečim d...