петак, 30. децембар 2016.

Kratka upustva za negu

Kao što sam već jednom u prethodnom postu pisala,kao mlađa sam volela da skupljam razne isečke iz novina.To su uglavnom bili isečci o stvarima koje su me zanimale ili mi se činile interesantnim.O modi,nezi,fitnesu,životinjama,ali i zdravlju.
Danas ću vam pomocu tih istih isečaka podeliti par kratkih saveta i upustva za negu kože i kose.


KAKO DA SUŠITE KOSU:
U toplijim danima najbolje je da kosu pustite da se osusi prirodnim putem.Međutim kada zahladni ili kada vam je potrebno feniranje ili nameštanje nekih frizura to je prosto nemoguće.
Nikada nemojte češljati kosu dok je još mokra,mora biti bar 60% suva.Preporučuju se četke od prirodnih materijala i mekih dlačica koje će vašu kosu češljati ravnomerno i masirati teme vaše glave i time raspoređivati prirodna ulja vaše kose od korena do vrhova vlasi.Međutim ovaj savet ne morate svi da shvatite bas tako lako.Ukoliko,baš kao i ja imate dugu,gustu,oštru i jaku kosu,nemoguće je češljati je prirodnim i mekanim dlačicama.Najbolje je da sami odredite koje vam četke najbolje pristaju.Najvažnije je da svoju kosu češljate redovno,nekoliko puta na dan,jer tako postaje sjajnija i zdravija.
Nakon pranja kosu prvo što duže tapkajte mekanim peškirom da bi se upila voda.Nikako nemojte trljati kosu,jer na taj način dolazi do oštećenja.A zatim sačekajte još 5 minuta tako što će jos nešto vode ispariti iz vaše kose.Tek onda uključite fen,po mogućstvu ne na najače i držite ga na 20 ili vice centimetara od glave.


VITAMIN B I ŽUMANCE
Da bi ste sprečili preterano opadanje kose,trudite se dase zdravo hranite i konzumirate namirnice bogate vitaminom B,mahunarke,krompir,suvo voće i čaša piva,s vremena na vreme.
Bar jednom u petnaest dana stavite masku za kosu koju ćete sami napraviti u nekoj od kombinacija
                žumance+AD uljane kapi
                žumance+maslinovo ulje
                žumance+orahovo ulje.
Jedno od ovih jednostavnih pakovanja dobro utrljajte u kosu,uvijte je peskirom i držite je što duže (najbolje je da prespavate),a zatim je operite.


TRETMANI ZA JAČANJE I OTPORNOST
Jedno od mogućih rešenja za obnovu kose su tretmani koji sadrže kombinaciju lipida,ceramida i proteina,u zavisnosti od tipa kose i stepena oštećenosti.
Ovakav tretman prodire duboko u srž dlake i obnavlja njenu unutrašnju strukturu.Kosa dobija snagu i vitalnost,pa je mnogo otpornija na spoljašnje uticaje.Za izmučenu kosu preporučuje se i upotreba boja na bazi biljaka.Ove farbe ne sadrže amonijak i rezoricin i u njihovom procesu oksidacije nije potreban hidrogen,boje su postojane i u potpunosti pokrivaju sede.Poenta upotrebe biljnih boja je u tome što one ne samo da boje,već i štite i obnavljaju kosu.

VOĆNE KISELINE PROTIV PERUTI
Iako smo svi jako osetljivi na opadanje kose,stručnjaci smatraju da 50 do 80,pa čak i 100 ispalih vlasi dnevno ne treba uopšte da nas zabrinjava.Kosa se prirodno regeneriše na taj način,stare vlasi ustupaju mesta novim vlasima,a to je posebno izraženo u jesen.
Zbog suvog vazduha u prostorijama u kojima se greje vlasi posztaju lomljivije,a kada počnemo nositi kape,najburnije reaguje osetljiva koža glave pojavom peruti.Frizeri zato savetuju korišćenje proizvoda za negu kose koji u sebi sadrže voćne kiseline jer one obnavljaju vlasište.

LAN
U ishranu uvrstite ulje lana.Semenke lana bogate su omega 3 masnim kiselinama koje potpomažu kvalitetu vaše kose.

JOJOBA ULJE
Kosu redovno negujte pomoću jojobinog,maslinovog,kokosovog ili ulja čajevca.Tretmani koji uključuju vruća ulja potpomažu kvalitetu vaše kose,a redovnom upotrebom takvih tretmana kosi vraćate zdravlje i prirodan sjaj.

MASKA ZA ČIŠĆENJE LICA
Pomešajte kašiku meda s kašičicom sode bikarbone i sa tom pastom laganim kružnim pokretima izmasirajte lice.Ostavite masku minut na licu i nakon toga je isperite toplom vodom.

NEŽNI PILING
Ovaj piling možete koristiti svakog dana.
Napravite ga od sode bikarbone,vode i mekanih zobenih pahuljica.Umasirajte ga u kožu i isperite toplom vodom.

DEZODORANS
Pomešajte 4 kašike sode bikarbone i 10 kapljica vašeg omiljenog eteričnog ulja.Ovaj prirodni dezodorans nanesite na području pazuha koristeći četkicu.Možete ga čuvati u staroj kutiji od pudera.

DODACI ISHRANI
Od dodataka ishrani najbolji je odabir B-kompeks i omega 3.Proizvodi koji sadrže vitamine B2 i B3 dokazano pomažu u poboljšanju izgleda kože,pa ih je kao takve odobrila EFSA (Evropska agencija za sigurnost ishrane) kao dodatke za bolji izgled kože-

ZABORAVITE NA SAPUN
Za čišćenje kože obavezno birajte proizvodve koji ne sadrže alkohol ni ulja,već se baziraju na prirodnim sastojcima koji neće isušiti kožu.Sapun koji možete koristiti tokom leta u proleće je u potpunosti zabranjen za čišćenje lica,jer dovodi do isušivanja i pucanja kože.

ULJE UMESTO KREME
Krema tokom proleća ili jesenji nije dovoljna licu.Zbog toga je ovo pravo vreme kada bi trebalo da predjete na posebna ulja,
Kozmetičari preporučuju mešavine ulja kao što su argan,avokado,lešnik i badem.U prelaznom periodu dobar odabir su i hranjivi gelovi.

MASAŽA
Masaža lica,ali i celog tela ubrzava cirkulaciju i podstiče kožu na regeneraciju.Nakon tuširanja i stavljanja ulja ili kreme,od 5 do 10 minuta masirajte lice kružnim pokretima,savetuju dermatolozi.

KOŽA KOJA SE LJUŠTI
Nežno utrljajte masku ili piling na lice da otklonite mrtvu površinu kože.Piling uradite uveče pre izlaska i uvek koristite vlažnu kremu sa zaštitnim faktorom.

PODOCNJACI
Bezalkoholni tonik za lice je idealan i kao obloga za predeo oko očiju.Dva komadića vate natopite tonikom,ostavite 15 minuta u frižideru,a zatim ih 5 minuta držite na očima.
BUBULJICE
Napravite mešavinu meda i cimeta i nanesite na lice u tankom sloju i ostavite da deluje što duže.


недеља, 18. децембар 2016.

Sisajte se kako bi vasa kosa mogla disati

Mislim da smo odavno svi,ili bar vecina nas, shvatili da je mit ako kosu sisamo da ce  brze rasti.
Istina je da nece rasti brze,a isto tako nece ni jacati.
Medjutim,redovnim sisanjem krajeva,koji se veoma brzo ostete,dobijamo rezultate lepse i negovanije kose.Isto tako i suva kosa pomocu redovnog sisanja ispucalih krajeva deluje leprsavije i mekse.
Ali najvaznije od svega je sto sisanjem kosa postaje mnogo zdravija,jer vlasi mogu bolje da disu i da postizu funkciju obnavljanja.




U narednim fotografijama mozete pogledati neke frizure koje ce biti aktuelne 2017 godine.
Ako sami ne mozete da se odlucite koju frizuru da izaberete,nadam se da ce vam galerija bar malo pomoci.







среда, 7. децембар 2016.

Sta treba da znate da bi ste pravilno nosile nakit

Nakit je od davnina bio popularan medju ljudima.Posebno medju zenama koje su sa ushicenjem nosile svoje nove ogrlice ili nausnice (mindjuse).Cesto su smatrale da je najvrednije sto poseduju,upravo nakit,koji su pazljivo cuvali u ukrasnim kutijama na posebnom mestu.
Ipak, veoma cesto nastaje problem bas kada je nakit u pitanju,jer mnoge zene, ali i muskarci  ne znaju kako pravilno da ga nose.
Ja se iskreno nadam da ce vam nastavak teksta bar malo pomoci,ako nista drugo, bar da i sami mozete posavetovati nekog kako da pravilno nosi nakit.
-Verovatno ste culi izreku "Vise je Manje!".
   Kada je nakit u pitanju ova izreka je u potpunosti tacna:
-Ne preterujte sa nakitom,ne stavljajte na sebe sve sto imate.

-Ne mesajte zlato sa srebrom.
Naravno da se treba igrati sa svojim stilom i kreativnoscu,ali pazite da ne stvorite sasvim suprotan efekat od onoga sto zapravo zelite
-Ako se ipak odlucite za malo upecatljiviji nakit ili za kompete,birajte jednostavniju odecu,bez preteranih sara ili raznih ukrasa.Jednobojna kosulja,elegantnog materijala sasvim lepo pristaje uz ovakav izgled.
-Volite velike i uocljive nakite,u tom slucaju samo je jedan komad sasvim dovoljan.
-Uz odeću koja se pripija uz vrat, nosite čvrste ogrlice, takođe uz vrat ili čak bisere, u zavisnosti od prilike.
Biseri i kristali su pogodniji za večernje varijante.
-Ako nosite dekoltiranu garderobu, nije vam potrebna previše upadljiva ogrlica. U zavisnosti od oblika dekoltea, odlučite se za jednostavne ogrlice sa diskretnim priveskom.
-Svaki put kada nosite neke bluze, košulje ili haljine, naročito one sa kratkim ili tri četvrt rukavima, trebalo bi da nosite narukvicu na jednoj ruci. Ako želite formalniji izgled za posao ili neki sastanak, pokušajte sa jednostavnim narukvicama od srebra ili zlata, ili možda čak i bižuterija.
 Bitno je da narukvica stoji čvrsto oko zgloba, da ne ,,zvecka’’ jer treba da ostavite utisak ozbiljne osobe. Za provokativan izgled i večernje izlaske, probajte narukvice u obliku slova ,,C” ii ,,S’’ u zavisnosti od ostatka garderobe. Izbegavajte nošenje narukvice na obema rukama, jer to može preći u neukus.
-Čak i najmanji detalj, poput minđuša, može biti savršen dodatak.
Minđuše u obliku alki se slažu uz skoro svaku kombinaciju, samo vodite računa ostalim detaljima. Naušnice su prigodnije za neke dnevne varijante, i mogu se kombinovati dobro sa svim nakitom. U večernjim varijantama, možete ih nositi ako vam je kosa puštena.
 Viseće minđuše su generalno ekstravagantne, i stavljaju se za posebne prilike, jer same po sebi privlače pažnju. Poželjno je da ih nosite uz podignutu kosu ili punđe i da osim njih, nemate drugog upadljivog nakita.
Na prstu se nosi po jedan prsten (eventualno može da se kombinuje s burmom). Treba pažljivo kombinovati boju i dizajn kako zlata, tako i ugrađenog kamenja.
Ako kupujete nakit za muškarca, možete da mu kupite lepi sat, prsten, ogrlice, narukvice...a od tih najbolje je srebro.
Bitno je da ne preterujete sa nakitom,vec da uvek nadjete meru I granicu dobrog ukusa.

уторак, 6. децембар 2016.

Cizmice kod Kineza

Nikada nisam bila od onih zena koje moraju kupovati samo u ekskluzivnim buticima,od dobro poznatih dizajnera.Da,imam po koji komad originalne odece,ali isto tako imam i odecu kupljenu u manjim radnjama,dosta jeftiniju i pristupacniju.Jedino nikada nisam kupovala u Second shop-u.Ne zato sto mislim da je meni to ispod casti,vec samo zato sto nikada nisam zapazila nesto sto bi meni privuklo paznju.Ne znam da li je zbog toga sto sam baksuz,da tako samu sebe nazovem,ili zato sto ne volim da lutam od radnje do radnje,da prevrcem svaku stvar i da se guram u gomili ljudi koji su, eto dosli da iskoriste popust.Osim toga,pre cu kupiti lepsu jednu majcu nego pet ruznih za sto dinara.
Ali da ne duzim mnogo sa Second shop-om.
Kod "Kineza",je vec drugacija prica,kod njih kupujem,uspevam da nalazim pojedine odevne predmete i gle cuda,traju mi.Znam da ce sada mnogi pomisliti "fuj,kupuje kod Kineza!".Ali budimo malo realni,pa zapravo sva roba je kineska
.Zar zaista mislite da su te nike patike original?
Cizmice,o kojima zapravo zelim govoriti sam kupila sasvim slucajno.Da ne verujete htela sam da kupim selojtep traku.Medjutim,resila sam malo da prosetam po radnji,da razgledam novogodisnje ukrase koji su tek stigli i onda mi je pogled pao na crne cizmice.
Bila je to ljubav na prvi pogled.
Jednostavne,a opet neobicne.Lepo su stajale na mojim nogama i mamile me da ih kupim.
I popustila sam pod uticajem jednih cizmica.
E,sad,cizmice ne samo da su me odusevile izgledom vec i udobnoscu.postavljene krznom greju noge i veoma su lake i udobne.Najzanimljiviji detalj su pertle koje se vezuju pozadi na peti,sa kicankama i veoma lako i brzo se obuvaju.
I eto,cak i kineska roba koja nema jaku cenu moze da odusevi i to sasvim slucajno.


недеља, 4. децембар 2016.

Na prezentaciji Oriflejma

Da se razumemo,nisam clan ni Oriflejma,ni Avona.Volim da koristim neke njihove proizvode,uglavnom one vec proverene koje inace godinama koristim.Ne,nisam od onih koji svakog meseca cekaju kataloge i narucuju brdo nepotrebnih stvari(priznajem,bila sam takva,ranije,kao mladja).
Naravno,juce sam sa drugaricom bila na jednoj njihovoj prezentaciji,cilj nam je uglavnom bio,da izadjemo malo iz kuce.I slusajuci njihovo prezentovanje dosla sam na ideju da napisem ovaj post.Pre svega o proizvodima koje koristim i koje bih rado preporucila i drugima.Pa onda o onoj negativnoj strani(preterano visokim cenama),jer licno mislim da nije dobro samo hvaliti.Pa i o samoj prezentaciji.
Pocecu prvo sa najgorim delom,cenama:
Prelistavajuci novi katalog videla sam solju za caj ili belu kafu,mada ja licno iz takvih solja pijem i crnu kafu.Solja,kao solja nekome ce se svideti,nekome ne.Dolazi u paketu sa kasicicom i iskreno ne razlikuje se puno od drugih takvih ili slicnih solja u prodavnicama,osim u jednoj stvari,u njenoj ceni.
Da,solja "Crush" kosta "samo" 999 dinara..Licno sam vidjala setove mnogo lepsih solja za duplo manje pare,a mogu cak i da se kladim kvalitetnije.
I kad smo vec kod opreme za kucu,tu su jos mizerniji cenovnici,gledajuci sve te cene pomislim da samnom nesto nije u redu i da verovatno nisam u Srbiji,vec u nekoj mnogo bogatijoj zemlji.
Evo par primera:
"Crush"kuhinjska krpa-799 dinara.
Lak za nokte,ne verujte u to da je dugotrajan.Ne sumnjam u kvalitet,ali to koliko ce lak trajati zavisi od vise faktora.Koliko su vam ruke u vodi,kojim poslom se bavite,pa cak i od vaseg menstrualnog ciklusa.Dakle cena laka u Oriflejmu se krece od 300 pa cak i do 500 dinara.Sto, priznacete,zaista je puno,posebno sto mozete pronaci lakove,nista manjeg kvaliteta za 70,80 dinara.
Dalje,tu su modni detalji,poput tasni,nakita,marama,salova i tako dalje.O njihovim cenama ne zelim ni da govorim,jer ne samo da mi se zavrti u glavi kada vidim tolike cene,vec uveliko preskacem te stranice.
I sad da ne bih mnogo govorila o skupoci proizvoda precicu na prezentaciju.Da li mi se svidela?Jedno veliko NE!Prezentaciju je drzala jedna zena,finog izgleda,ali ocigledno nespremna za takav korak(da govori pred vise ljudi).O njenoj tremi ne zelim da prigovaram,jer svakome moze da se desi.O tome kako je o samom radu u Oriflejmu govorila,takodje ne zelim da govorim.Posao joj je i u interesu da privuce sto vise ljudi.Ali neke njene izjave,pitanja i potpitanja totalno su me izludela,da mogu sasvim mirno priznati,imala sam zelju da ustanem i da joj donesem toalet papir.
"Da li ste svi culi za Svedsku?","Da li znate gde se Svedska nalazi?"-samo su neka od njenih pitanja.Ok.ne drzis prezentaciju predskolskom uzrastu.
Nravno tu su bile i zene iz Kragujevca koje su clanovi Oriflejma i koje su na neka njena pitanja,uglavnom o iskustvu u Oriflejmu odgovarale.Ja cu govoriti samo o jednoj,nisam zapamtila njeno ime,ali mislim da je dosla do statusa direktorke.Na pitanje kako da savetuje druge da rade ovakav posao,odgovorila je (citiracu je):"Jel imate 20 prijatelja?Jel vasi prijatelji imaju toalete?Nudite prijateljima koji imaju toalete!"Mislim da je svaki komentar suvisan.
I za kraj,ostavila sam onu pozitivniju stranu.govoricu o proizvodima koji su moji favoriti,koje sam licno proverila i koje rado narucujem.

Amber Elixir parfemska voda.Mesavina ambra,vanilin zbuna i mandarina se sjajno sjedinila.Miris je prijatan i egzotican u isto vreme.Nije preterano slatkast,sto meni potpuno odgovara.Cena je treutno na snizenju 1699 ,inace cena ovog mirisa je 2799 dinara,ali vredi svaku paru.
The ONE kolekcija sminke,je moj apsolutni favorit.Od karmina,senki za oci pa sve do pudera cela kolekcija je apsolutno sjajna.Sa lakocom prekriva nedostatke i izvlaci pozitivno iz nas da je gotovo prelako nasminakati se poput profesionalca,pa cak i ako niste vicni u tom procesu.
Kada je rec o The ONE kolekciji proizvodi koje rado i stalno narucujem,odnosno,moji favoriti su:
1.The ONE Power Shine ruz za usne,sifre 32784 i 32782.
Ruz ne samo da prija usnama i neguje ih vec ih cini sjajnim,mekanim i izazovnim.I naravno miris ruza je veoma prijatan.
The One rumenilo u prahu.Savrseno potpunjuje vas izgled,dajuci mu vedrinu,sjaj i mekocu.Sa lakocom istice jagodice na vasem licu,cineci ih mekanim.
The ONE set za savrseno prekrivanje nesavrsenosti.Sastoji se od dve nijanse korektora i pudera u kamenu.Savrseno,veoma brzo i precizno prekriva i one sitne nedostatke.Obogacen je biljnim uljem koji neguje i hrani kozu.
The ONE sredstvo za skidanje sminke.
Sredstvo je na bazi vode,obogaceno mineralima koje veoma lako skida sminku sa vaseg lica ne ostavljajuci ni najmanji trag i u isto vreme hidrira kozu.
Naravno ovo su samo od nekih proizvoda sto se tice The ONE kolekcije sminki koja je moj apsolutni favorit kada je Oriflejm u pitanju.
Sto se tice licne higijene favoriti su:
Discover gelovi za tusiranje.Zapravo ovi gelovi su takodje i prvi proizvod koji sam inace narucila u Oriflejmu.Moj licni favorit kada su discover proizvodi u pitanju je Discover Japanese Ceremoni.Obogacen je svezim mirisom tsubaki i belim cajem koji ne samo da neguje kozu cineci je mekanom i svilenkastom,vec i budi sva cula.
Love Nature kolekcija za ciscenje lica je na prvom mestu kada je u pitanju mega koze na licu.Koja obuhvata svakodnevnu i celokupnu brigu o cistoci i brizi lica.
I naravno da ne zaboravimo i na muski svet:
North for man kolekcija za brijanje i negu lica i kose
I za celokupan i savrsen izgled muskarca,toaletna voda Signature Zoom toaletna voda sa mirisom zelene mandarine i srebrne breze osvezava i prosiruje vasa cula.
Naravno tu su jos neki proizvodi koje rado narucujem,ali o njima nekom drugom prilikom.







Manipulatori-ucenjivači.Kako da ih pobedite?

Nažalost manipulatora ili ucenjivača uvek je bilo u svim sferama života.Nekada smo ih svesni, odnosno ucenjivač nas svesno ucenjuje nečim d...