уторак, 24. фебруар 2015.

Ovo je tako pogresno

Licno meni nikada nisu bile jasne kombinacije plava i braon,siva i braon,roze i crvena.Istina je da treba da se igramo sa stvarima,ali ovo nema nikakvog smisla.Te kombinacije su totalni promasaj,pa cak i za osobe koje nemaju nikakvu vezu sa bilo kakvim stilovima.
Ovaj naslov vas verovatno asocira na modne promasaje poznatih licnosti.Moracu da vas razocaram,mada ima puno da se pise i na tu temu,sada je u pitanju jedna sasvim druga prica:
Verujem da vam se kad-kad desilo da preterate u necemu,nista strasno,desavalo se i meni.Uostalom ljudski je gresiti,ali i ispravljati greske.Iako sto se tice same mode,pa cak i sminke,frizure mozemo da se igramo ipak postoje odredjena pravila koje moramo postovati:

                   Moda

1.Uvek nesto pokrijte:Ako nosite kratku suknju,majca treba da bude zatvorenija,nikako nemojte obuci kratku suknju i majcu da pupka,ne daj boze sa dekolteom.Ne samo da to izgleda vulgarno i da cete ljudima oko sebe dati pogresne signale.Vec vas to moze i vizuelno skratiti i uciniti da izgledate deblje nego sto jeste.

2.Nikada nemojte uzimati velicinu odevnog predmeta koja vam ne odgovara.Sasvim je nebitno da li je u pitanju manji ili veci broj,jednako mogu da naglase vase nedostatke,sasvim je svejedno da li ste premrsavi ili gojazni.Nadjite model odece koji odgovara porpocijama vaseg tela.

Image result for modne greske
3.Donji ves je nesto sasvim intimno i totalno je neukusno ako vam se vidi ispod odece.Verujte mi necete izgledati izazovno ako vam se vide rubovi bilo kakvog vesa,pa cak to bio i najizazivniji.Pravi muskarci vole da iscekuju i da mastaju.

                        Sminka

1.Najvecu gresku prilikom sminkanja zene prave kada sve preterano naglase.Ako ste se odlucile da naglasite oci,usta neka vam budu diskretna,ili obrnuto.Verujem da su vam uzori vamp devojke iz casopisa,kataloga ili sa televizije,ali iza njih je puno tehnike,reflektora,bliceva,pa samim tim njihova sminka mora da bude jaca.Na vama deluje jednostavno iscrpljujece.

2.Sljokice mogu lepo da izgledaju na vasem licu,posebno za vreme novogodisnjih zurki,ali ako stavite previse vrlo brzo mozete od neceg lepog da napravite ruzno i iritirajuce.Ne samo da cete nesvesno prenositi na ljude koji nisu ljubitelji sljokica,vec necete danima moci da ih skinete.

3.Ukoliko zelite da povecate duzinu ili gustinu vasih trepavica nikada nemojte stavljati maskaru samo jednom u jednom potezu.Maskara ima efekat tek kada je stavite 2,3 puta menjajuci njen pravac.

                   Frizura

1.Feniranje posebno moze unistiti kosu,posebno ako je sasvim mokra.Mokru kosu prilikom cesljanja dodatno vucete i samim tim je i cupate.Dakle uvek je prvo malo prosusite.

2.Nikada ne trljajte peskir na glavi,ne samo da dodatno mrsi kosu ,vec je i teza za namestanje.Sasvim je dovoljno da samo namotate peskir oko glave i pustite da sam upije.

3.Ne idite kod bilo kojeg frizera,bolje sacekajte bolju finasijsku situaciju nego da placate jeftinije,jer posle toga mozete platiti dodatno vise za popravku.Naravno ne mora da znaci da je skuplji frizer bolji od jeftinijeg,ali uvek idite samo kod proverenog.

                  Ponasanje

Nazalost ovaj spisak je toliko dugacak da ga ne mogu svesti na tri greske.

Image result for greske u ponasanju
1.Nesposobnost da se saslusa druga strana do kraja je sasvim sebicno,nezrelo pa cak i podmuklo.Ako vam nije do slusanja pokusajte da zamolite tu osobu da vam isprica kasnije kada budete raspolozeni.Ali svakako pazite,mozda ta osoba ima problem i zeli vasu pomoc ili joj se nesto lepo desilo,pa zeli tu radost da podeli sa vama.

2.Bezobrazna spustanja.Ako ste nekog spustili,niste pametniji od te osobe,vec naprotiv samo ste gluplji i nevaspitani.

3.Tracarenje.Naravno da to svi mi radimo,ali ipak postoji velika razlika izmedju dobronamernog,iskrenog tracarenja i onog zlonamernog ili prenosenja potpuno netacnih informacija o nekoj osobi.Da se ne biste zbunili najbolje je da potpuno izbegavate da ogovarate bilo koga.
...Image result for greske u ponasanju

Нема коментара:

Постави коментар

Manipulatori-ucenjivači.Kako da ih pobedite?

Nažalost manipulatora ili ucenjivača uvek je bilo u svim sferama života.Nekada smo ih svesni, odnosno ucenjivač nas svesno ucenjuje nečim d...